Du håller bäst koll på när våra aktiviteter är genom vår Facebook eller Instagram. Info om de återkommande eventen kan du hitta här åt vänster.

För de flesta aktiviteter krävs det att du är medlem i LARK, vilket du kan bli här!

Läs mer om ridlektioner på Smedstad Ridspportcenter

I samarbete med Smedstad Ridsportcenter erbjuder vi våra medlemmar helt egna ridgrupper på tisdagar respektive fredagar kl. 16.30. Vi följer Smedstads utbildningsplan och för att rida i dessa grupper behöver man behärska ridnivå E, läs mer på Smedstads hemsida. Dessutom behöver man förstå grundläggande svenska.

Man anmäler sig per termin och anmälan är bindande. Varje ridlektion är 60 minuter á 332 kronor. Det tillkommer också en kostnad för medlemskap i Linköpings Akademiska Ridklubb och Linköpings Fältrittklubb, 100 kr respektive 470 kr. Möjligheten finns att dela dessa pass med någon annan, det är dock inte möjligt att rida samtidigt. Efter bästa förmåga kan vi även hjälpa till att para ihop folk. Om man blir sjuk eller inte kan närvara på sin lektion finns möjligheten att rida igen i en annan grupp på ridskolan.

Läs mer om ridning hos Smedstad i denna PDF: Utbildningsplan för ridskolan, Smedstad Ridsportcenter (PDF)

Har du några frågor eller är intresserad av att börja rida? Skicka iväg ett mail till: ridlektion@lark.nu

Vill du bli LARKs klubbmästare i dressyr eller hoppning? Eller vill du bara ha en rolig aktivitetsdag med hästvänner?

LARKs klubbmästerskap rids i dressyr och hoppning. Tävlingen genomförs på lånade hästar med KnockOut-system, precis som på Student SM. Tre ryttare möts på samma häst där den med bäst procent i dressyren respektive högst inverkanspoäng i hoppningen går vidare till nästa omgång.

Dressyren börjar på LC-nivå och första rundan i hoppningen rids över 60cm. Tävlingen kommer ridas i två eller tre omgångar beroende på antalet starter och svårighetsgraden ökar med varje omgång.

Klubbmästerskapen i dressyr 2023 har redan varit.

Under höstterminen 2023 går klubbmästerskapen i hoppning av stapeln den 25 november. Mer info om detta kommer på våran Facebook.

De akademiska ryttarföreningarna i Sverige turas enligt tradition om att arrangera Student-SM i hoppning och dressyr.

Studenter från hela Sverige tävlar mot varandra på hästar som tillhandahålls av arrangören. Tävlingen genomförs enligt ett ”knock-out”-system där två eller tre ryttare turas om att rida en häst, de bästa ryttarna på respektive häst går vidare till nästa omgång där svårighetsgraden höjs ytterligare och ryttarna som gått vidare lottas till nya hästar. Om det inte vore utmanande nog att tävla en häst man aldrig suttit på så är framridningstiden endast några minuter, samt max två språng på hinder i hoppningen. Nivån i hoppning, som är stilbedömd, är på 80-100 cm och är i dressyr på LB- till Msv C-nivå.

LARK vill stolt presentera en helt ny form av tävling på häst: Ovvemästerskapen.

Under 2023 gick detta av stapeln den 9 september, och det var enligt oss en riktig succé.

Regler

I lag  kommer en kombinerad dressyr och hoppbana ridas, därefter följt av en hinderbana. Båda delar bedöms på tid, och lagmedlemmarnas resultat slås sedan ihop.

Del 1: Vi har skapat ett dressyrprogram, där det ingår några hopphinder. Denna del görs antingen till häst eller med handledd häst.

Del 2: Vi har skapat en hinderbana som ska genomföras på kortast tid. Denna del görs utan häst.

Klädsel

Vid ridning ska ridkläder bäras, första momentet i hinderbanan kommer dock vara att ta på sig sin ovve, så glöm inte denna hemma! Är det så att man inte har en egen ovve så löser vi så att det finns att lånas på plats.

Hoppas vi ses där, och glöm inte att ta med ovven!

Tänk på att för att kunna genomföra del 1 till häst måste du som lägsta nivå kunna rida en 70 cm bana i galopp.

Läs mer om Off the Horse 2.0

Nu är det dax igen! Vi kör en andra omgång av Off the horse! Denna gången blir det hela 9 pass som kommer ligga på tisdagar kl. 20.00 i Campushallens lokaler på Campus Valla.
Första passet är redan nu på tisdag. Till detta passet krävs ingen anmälan utan alla som vill får komma – och gissa vad? Första passet är helt gratis att gå på! Så vill ni testa på att träna i LARKs alldeles egen träningsgrupp på Campushallen kila dit på tisdag och kolla in!
 
Träningspassen forsätter sedan veckan efter och då blir det träning som heter duga!
För att delta måste man vara medlem i LARK, det blir ni enklast genom att följa denna länken: https://www.lark.nu/product/lark-medlemskap/
 
Kostanden för att delta är 200 kr. Betalningsinformation får man i samband med anmälan.
 
Anmälan görs i följande google formulär: http://offthehorse.lark.nu
 
Vid frågor: Kontakta ordförande Emilia Edman, ordf@lark.nu

—- Detta är inget som är aktuellt just nu, men vi hoppas på att få igång det någon gång igen! —-

 

Vill du komma igång med träningen? Vill du stärka dig själv som ryttare men har ingen möjlighet att rida?

LARK har tillsammans med Campushallen skapat ett träningspass som är speciellt framtagen för dig som ryttare.

Passen kommer att följa olika teman:

  • Balans
  • Rörlighet
  • Styrka
  • Kondition

Kom och träna med LARK!

Vi försöker anordna så många olika aktiviteter som möjligt för våra medlemmar, att träffa andra hästintresserade studenter sätter guldkant på vilken dag som helst.

Håll utkik i aktivitetskalendern och på vår facebooksida efter event!

Övriga aktiviteter vi planerar:

  • Pub-, Spel- och Quizkväll
  • Se på film, samt hästtävlingar ihop

​​Har du något förslag på en aktivitet? Maila förslag till aktivitet@lark.nu

Vid frågor gällande aktiviteter, maila aktivitet@lark.nu

Vid frågor gällande tävlingar, maila tavling@lark.nu