Aktiviteter

Håll koll på vilka aktiviteter vi arrangerar i i kalendern nedan.
Vissa aktiviteter är återkommande och dessa kan du läsa mer om på respektive sida, klicka på knapparna i listan till vänster.

För de flesta aktiviteter krävs det att du är medlem i LARK, vilket du kan bli här!

Läs mer om ridlektioner på Smedstad Ridspportcenter

Hej alla sommarglada studenter!
Vi vet att det är många som har väntat på att få reda på hur det blir med LARKs ridgrupper ute på Smedstad Ridsportcenter till hösten.

Fredagsgruppen som vi har haft innan kommer börja en halvtimme tidigare, kl. 16.00. Måndagsgruppen har bytt dag till tisdagar kl.16.30. Varje lektion är 60 minuter lång.

Priset för att rida i våra grupper är 272kr per lektion. Det tillkommer också kostnad för medlemskap i LARK och LFK. 80 kr respektive 350 kr.

Det finns precis som tidigare möjlighet att dela sin plats med en annan student. Då bifogar ni även denna personens uppgifter i mejlet samt vem av er som ska stå som ansvarig för platsen (stå på fakturorna samt hästlistorna)

Det är först till kvarn som gäller och ni kommer att få ett bekräftelsemejl om ni har fått en plats eller inte.

Ridlektionerna drar igång v.37, 11 september respektive 14 september. Ridlektionerna sträcker sig fram till 14 december samt 18 december.

Tillsammans med Valla ponnyklubb och Smedstad Ridsportcenter i Linköping erbjuder vi ridlektioner för våra medlemmar.

Valla Ponnyklubb ligger precis intill campus Valla. Som medlem i LARK får du rabatt i form av medlemsavgiften, 305 kronor per år. Ridlektionerna är ordinarie pris och kostar 210 kr/gång. Kontakta Valla för mer information om lediga lektionsplatser och hitta en grupp på en nivå som passar dig.

OBS! Rabatten gäller endast om du är medlem i LARK då avgiften betalas in, det går inte att få rabatten i efterhand. LARK skickar in aktuella medlemslistor i december och juli så att faktureringen ska bli korrekt.

I samarbete med Smedstad Ridsportcenter erbjuder vi våra medlemmar en helt egna grupper på tisdagar kl 16.30 och fredagar kl 16.00. För dessa lektioner krävs det att man kan hantera hästen i skritt, trav och galopp och dessutom förstår åtminstone grundläggande svenska.

Här anmäler man sig per termin, 16 lektioner á 272 kronor, med möjligheten att dela dessa pass med någon annan och på så sätt rida 8 gånger under hösten.
Det är inte möjligt att rida samtidigt som personen man delar med, men så långt det är möjligt parar vi ihop folk som inte känner varandra för att möjliggöra att exempelvis två vänner kan rida samtidigt. Om man blir sjuk eller inte kan närvara på sin lektion finns möjligheten att rida igen i en annan grupp på ridskolan.
Det tillkommer också kostnad för medlemskap i LARK och LFK. 80 kr respektive 350 kr.

Har du några frågor eller vill göra en bindande anmälan, skicka iväg ett mail till ridlektion@lark.nu

Maila ridlektion@lark.nu
Under höstterminen brukar LARK tillsammans med Fattiggårdens Hästnöje anordna ett tillfälle med uteritt på shirehästar.

Aktiviteten håller på i ungefär 1,5 timmar. Ridningen pågår i ungefär 1 timme och när vi ridit tillbaka till anläggningen avslutas dagen med lite fika och eftersnack.

Turridningen är inte inplanerad för höster 2018.
Håll utkik på hemsidan, i vår kalender och på Facebook för nästa tillfälle.

Under hösten bjuder Valla Ponnyklubb in LARK-medlemmar till en spännande hubertusjakt! Hubertusjakt är en hästtävling som hålls årligen runt St Hubertus dag. Enligt tradition jagar ryttarna en rävsvans, som oftast fästs på ryttaren längst fram, runt en förutbestämd bana med ett antal hinder. Banan går genom skogen och över fälten, och bjuder på en ritt i full fart!

Ponnys och hästar lånas ifrån Valla Ponnyklubb och ritten leds av ridlärare genom Valla skogen. Du som ryttare bör kunna hantera hästen i alla gångarter, då större delen av ritten går i trav och galopp.

Hubertusjakten avslutas ofta med jaktsittning (eller efter-jakt-sittning).

Årets jakt är den 20e oktober

Vill du bli LARKs klubbmästare i dressyr eller hoppning? Eller vill du bara ha en rolig aktivitetsdag med hästvänner?

LARKs klubbmästerskap rids i dressyr och hoppning. Tävlingen genomförs på lånade hästar med KnockOut-system, precis som på Student SM. Tre ryttare möts på samma häst där den med bäst procent i dressyren respektive högst inverkanspoäng i hoppningen går vidare till nästa omgång.

Dressyren börjar på LC-nivå och första rundan i hoppningen rids över 60cm. Tävlingen kommer ridas i två eller tre omgångar beroende på antalet starter och svårighetsgraden ökar med varje omgång.

Vill du bli LARKs klubbmästare i dressyr eller hoppning? Eller vill du bara ha en rolig aktivitetsdag med hästvänner?

LARKs klubbmästerskap rids i dressyr och hoppning. Tävlingen genomförs på lånade hästar med KnockOut-system, precis som på Student SM. Tre ryttare möts på samma häst där den med bäst procent i dressyren respektive högst inverkanspoäng i hoppningen går vidare till nästa omgång.

Dressyren börjar på LC-nivå och första rundan i hoppningen rids över 60cm. Tävlingen kommer ridas i två eller tre omgångar beroende på antalet starter och svårighetsgraden ökar med varje omgång.

En helt nu form av tävling på häst vill LARK stolt presentera Ovvemästerskapen.

 

Regler

I lag om två och två, kommer en kombinerad dressyr och hoppbana ridas därefter följt av en hinderbana, riddelen kommar att bedömas på stil och hinderbanan bedöms på tid. Båda lagmedlemmarnas påäng slås ihop. Sedan kommer dessa två delarsresultat omvandlas till poäng. Både riddelen och hinderbanadelen kommer att väga lika mycket.

Del 1: Vi har skapa ett dressyrprogram, där det ingår några hopphinder. Denna del ska göra med häst.

Del 2: Vi har skapat en hinderbana där ni ska genomföra den på kortast tid. Denna del görs utan häst.

 

Klädsel

Vid ridning ska ridkläder bäras, första momentet i hinderbanan kommer dock vara att ta på sig sin ovve så glöm inte denna hemma! Är man ettan och ännu inte köpt in en ovve kommer vi lösa att det finns ovvar att låna.

 

Hoppas vi ses där, och glöm inte att ta med ovven!

OBS!! Tänk på att för att kunna delta måste du som lägsta nivå kunna rida en 70 cm bana i galopp.

Läs mer om Off the Horse 2.0

Nu är det dax igen! Vi kör en andra omgång av Off the horse! Denna gången blir det hela 9 pass som kommer ligga på tisdagar kl. 20.00 i Campushallens lokaler på Campus Valla.
Första passet är redan nu på tisdag. Till detta passet krävs ingen anmälan utan alla som vill får komma – och gissa vad? Första passet är helt gratis att gå på! Så vill ni testa på att träna i LARKs alldeles egen träningsgrupp på Campushallen kila dit på tisdag och kolla in!
 
Träningspassen forsätter sedan veckan efter och då blir det träning som heter duga!
För att delta måste man vara medlem i LARK, det blir ni enklast genom att följa denna länken: https://www.lark.nu/product/lark-medlemskap/
 
Kostanden för att delta är 200 kr. Betalningsinformation får man i samband med anmälan.
 
Anmälan görs i följande google formulär: http://offthehorse.lark.nu
 
Vid frågor: Kontakta ordförande Emilia Edman, ordf@lark.nu

Första passet är GRATIS

Vill du komma igång med träningen? Vill du stärka dig själv som ryttare men har ingen möjlighet att rida?
LARK löser!

LARK har skapat tillsammans med Campushallen ett träningspass som är speciellt framtagen för dig som ryttare.

Passen kommer att följa olika teman:

 • Balans
 • Rörlighet
 • Styrka
 • Kondition

Utöver passen kommer man också få ett inlogg till programmet Exorlive. Där kommer man kunna logga sin framgång men dessutom kommer alla passen läggas in här så du själv kan göra övningarna hemma! Bra va?

Träningarna kommer äga rum i campushallens lokaler. Här finns även omklädningsrum och duschar.

Kom och träna med LARK!

Off-the-horse 2.0 drar igång 16 oktober

Vi försöker anordna så många olika aktiviteter som möjligt för våra medlemmar, att träffa andra hästintresserade studenter sätter guldkant på vilken dag som helst.
Håll utkik i aktivitetskalendern och på vår facebooksida efter event så som pubkvällar, spelkvällar och andra aktiviteter, alla mer eller mindre anknutna till hästar.

Övriga aktiviteter vi planerar:

 • Pub-, Spel- och Quizkväll
 • Resa till Elmia Scandinavian Horse show
 • Se på film, samt hästtävlingar ihop

​​Har du någon förslag på en aktivitet? Maila förslag till aktivitet@lark.nu

december 2018

mån tis ons tor fre lör sön
1
2
3
4
 • Ridlektion
 • Off the horse
5
6
7
 • Ridlektion
8
9
10
11
 • Ridlektion
 • Off the horse
12
13
 • Spelkväll/Luciafika
14
 • Ridlektion
15
16
17
18
 • Ridlektion
 • Off the horse
19
20
21
 • Ridlektion
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31