AfterRide

Första fredagen varje månad har vi AfterRide! Tillfälle att häga med alla häst och icke-häst intresserade medlemmar. Käka god mat och kanske ta en kall bira!

Klubbmästerskap

Självklart så har vi klubbmästerskap i hoppning och dressyr! Dressyren ligger någon gång under vår-terminen och hoppningen ligger under höst-terminen. Vi lånar hästar av ridskolan att tävla på. Vi har även en separat klass för privathästar om man vill ta med sin egen. 

Dressyr KM

Upplägget för dressyren är att man får välja ett program att rida LC-LA. Ridlärarna på Smedstad delar ut hästarna. Alla tävlar mot alla oberoende program. Den med högst procent vinner. Årets datum är 4:e maj!

Hopp KM

Upplägget för hoppningen är så att man väljer en höjd upp till 70cm. Ridlärarna på Smedstad delar ut hästarna. Alla tävlar mot varandra oberoende höjd. Det är stilbedömning vilket betyder att en domare kommer ge poäng på sits, inverkan, tempo/rytm, vägval och helhet. Den med högst poäng vinner.

Ovvemästerskap

Ovvemästerskapet har haft lite olika upplägg över åren. I år har vi valt att göra det till en femkamp. Samla ihop dina vänner och kom och tävla med oss i vallamassivet! Anmälan är öppen till årets upplaga som äger rum den 27 April! Anmälan finns på vår facebook.

Fuktionär på tävling

Vi har samarbete med både LFK och Mantorp Horse Show där vi hjälper till att jobba som funktionär på deras tävlingar. Som funktionär kan man få göra massor olika roliga saker som stå banpersonal på hopptävling upp till 145cm, in/utsläpp på bana och skrivare på dressyrtävling i klasser upp till Grand Prix.

Årets datum att hålla koll på: 11/5(Dressyrtävling på Smedstad), 29/8-31/8(Lag SM i dressyr på Smedstad), 12/9-15/9(Hopptävling på Mantorp Hästsportarena), 24/10-27/10(Dressage Power på Smedstad), 23/11-24/11(Hopptävling Smedstad).

Om du vet redan nu att du är intresserad av att jobba som funktionär på någon av dessa tävlingar så går det jättebra att maila till tavling@lark.nu. Info om och anmälan till tävlingarna på Mantorp kommer upp på vår facebook och instagram i god tid innan tävlingarna.

Ridresa

Detta är något alldeles nytt och superstort för oss. Det kommer komma massor med mer info om detta lite senare. Om du vill skaffa minnen för livet från en oförglömlig resa så spara dina datum i December!!

Student SM

Arrangeras en gång om året av någon av föreningarna i Sverige. Alla klubbar har möjlighet att skicka ett lag i dressyr och ett lag i hoppning. Det finns även ibland plats för att skicka individuella ryttare i både hoppning och dressyr. Tävlingarna håller på torsdag till söndag och det är festligheter planerade varje kväll. 

Upplägget på tävlingarna är lite annorlunda från vad man kanske är van vid. Man blir indelad i tre för varje häst och den ryttare med bäst resultat går vidare. Första omgången i dressyr rider hela laget ett lagprogram samtidigt. För varje omgång så blir programmen svårare och i hopping så höjs hindrena. Nivån brukar variera lite beroende på vilka hästar man lyckats få till tävlingen men på ett ungefär är det LB-MSVB i dressyren och 50-110cm i hoppningen.

Uttagning till SM sker på Smedstad och man blir då bedömd av ridlärarna där. 

Uteritt

Vi rider ut tillsammans med hästarna på Smedstad. Leds av en ridlärare.

Prova på ridning

Är till för dig som antingen vill prova hur det är att rida på Smedstad och kanske se om du vill börja i någon av våra grupper  eller om du vill prova på att rida som nybörjare.