Ridlektioner med LARK

Vi har två stycken grupper på Smedstad som endast är för LARK-medlemmar. Här kan du bli medlem. Max 12st i varje grupp. Tisdagsgruppen kl16:30 och Fredagsgruppen kl16:30, båda grupperna rider i 1h.

Hur?

Till höstterminen skickas anmälningsformuläret ut på våra sociala medier i slutet av Juli och till vårterminen skickas det ut i mitten av December. Om man har ridit i någon av våra grupper tidigare termin så har man förtur till den gruppen som man ridit i.

Pris:

LFK-medlem: 500kr

Ridlektion: 322kr/gång (ord.pris 357kr) 19-25 tillfällen

LARK-medlem: 100kr, Bli medlem här

Om ridgrupperna

Våra ridgrupper är på Nivå E vilket betyder att man ska känna sig någorlunda säker med grejerna nedan: 

  • Ridning i alla tre gångarterna obehindrat i såväl lodrät som lätt sits på både fyrkants- och voltspår samt som mål kunna rida olika typer av hästar på ett mjukt och balanserat sätt.
  • Genomgång och påbörjan av arbete med bl a tempoväxlingar, halvhalter och sidvärtsrörelser såsom skänkelvikning och framdelsvändning.
  • Markarbete med galoppbommar, lydnadsbanor med böjda spår och ökande svårighetsgrad, hoppning av olika hindertyper och varierande övningar såsom serier och enklare banor.
  • I teorin jobbar vi bl a med fördjupning av hästens delar, färger, tecken och utrustning, dekorativ hästvård, häst vid hand, ridlära, daglig skötsel och visitering samt enklare om hästens sjukdomar.
  • Ett delmål i nivå E är att kunna ta Svenska Ridsportförbundets Ryttarmärke 3.

Här kan ni läsa om vad Smedstad har för regler på sin anläggning.

Om man inte ridit på Smedstad innan så finns det lite bra saker att veta här.

När man börjat rida

Om det är så att man inte kan rida ett av sina tillfällen så finns två alternativ.

  • Antingen bokar man av sin lektion senast kl12 samma dag och då har man möjlighet att boka igenridning på ledigt tillfälle.
  • Annars går det även bra att byta/sälja sitt tillfälle med/till andra LARK:are. Vi har en bra messengergrupp där det går att skriva ut sånt i.

Det går även bra att gå med i messengergruppen om man vill köpa enstaka tillfällen, prata med någon i styrelsen så bjuds du in till gruppen. Om man endast rider 1-2 gånger på en termin så behöver man inte vara LFK-medlem.

Det brukar vara 2-3 teorilektioner per termin.

Blåbärshoppning/dressyr

Som elev på Smedstad så har du möjlighet att vara med på deras aktiviteter. Något som är uppskattat är deras pay and jumps och pay and rides. Det brukar vara 2-3 hoppning och 1 dressyr per termin. Datum och anmälan finns på Smedstads hemsida och facebook. Om man har frågor går det självklart bra att kontakta någon i styrelsen men allt runt dessa arrangemang sköts av Smedstad.

Terminsshema VT-24

Tisdagsgruppen:

16/4-Uteritt

23/4-Hoppning

30/4-Kommunikation

7/5-Uteritt

14/5-Hoppning enkel bana

21/5-WE

28/5-Volter

4/6-Markarbete skrittjobb

11/6-Hoppnigng Terräng

18/6-Önskemål

Fredagsgruppen:

12/4-Hoppning caprillibana

19/4-Sitsfokus

26/4-Volter

3/5-Uteritt

10/5-Hoppning enkel bana

17/5-Teori

24/5-Kommunikation

31/5-Önskemål

7/6-Önskemål