Håll koll på vilka aktiviteter vi arrangerar i i kalendern nedan.
Vissa aktiviteter är återkommande och dessa kan du läsa mer om på respektive sida, se menyn till vänster.

För de flesta aktiviteter krävs det att du är medlem i LARK, vilket du kan bli här!

 

Läs mer om ridlektioner på Smedstad Ridsportcenter

Nu är det dags att anmäla sig till vårens ridlektioner på Smedstad Ridsportcenter. Både tisdagsgruppen och fredagsgruppen kommer ligga kvar på samma tider, tisdagar kl.16.30 och fredagar kl.16.00. Varje lektion är 60 minuter lång.

Priset för att rida i våra grupper är 272kr per lektion. Det tillkommer en kostnad för medlemskap i LARK och LFK, 100kr respektive 350kr. Anmäl dig till vårens ridlektioner genom att fylla i formuläret: https://ridlektion.LARK.nu

De förkunskaper som krävs för att rida i våra ridgrupper är att man ska kunna rida felfritt i skritt, trav och galopp, man ska dessutom kunna hoppa ett hinder på 70 cm. Det är först till kvarn som gäller och du kommer få ett bekräftelsemail om du fått en plats eller inte.

Ridlektionerna drar igång efter tenta-P v.04, 22a januari respektive 25e januari. Lektionerna sträcker sig fram till v.21.

I samarbete med Smedstad Ridsportcenter erbjuder vi våra medlemmar helt egna ridgrupper på tisdagar respektive fredagar kl. 16.30. Vi följer Smedstads utbildningsplan och för att rida i dessa grupper behöver man behärska ridnivå E, läs mer på Smedstads hemsida. Dessutom behöver man förstå grundläggande svenska.

Man anmäler sig per termin och anmälan är bindande. Varje ridlektion är 60 minuter á 332 kronor. Det tillkommer också en kostnad för medlemskap i Linköpings Akademiska Ridklubb och Linköpings Fältrittklubb, 100 kr respektive 470 kr. Möjligheten finns att dela dessa pass med någon annan, det är dock inte möjligt att rida samtidigt. Efter bästa förmåga kan vi även hjälpa till att para ihop folk. Om man blir sjuk eller inte kan närvara på sin lektion finns möjligheten att rida igen i en annan grupp på ridskolan.

Läs mer om ridning hos Smedstad i denna PDF: Utbildningsplan för ridskolan, Smedstad Ridsportcenter (PDF)

Har du några frågor eller är intresserad av att börja rida? Skicka iväg ett mail till: ridlektion@lark.nu

Vill du bli LARKs klubbmästare i dressyr eller hoppning? Eller vill du bara ha en rolig aktivitetsdag med hästvänner?

LARKs klubbmästerskap rids i dressyr och hoppning. Tävlingen genomförs på lånade hästar med KnockOut-system, precis som på Student SM. Tre ryttare möts på samma häst där den med bäst procent i dressyren respektive högst inverkanspoäng i hoppningen går vidare till nästa omgång.

Dressyren börjar på LC-nivå och första rundan i hoppningen rids över 60cm. Tävlingen kommer ridas i två eller tre omgångar beroende på antalet starter och svårighetsgraden ökar med varje omgång.

De akademiska ryttarföreningarna i Sverige turas enligt tradition om att arrangera Student-SM i hoppning och dressyr.

Studenter från hela Sverige tävlar mot varandra på hästar som tillhandahålls av arrangören. Tävlingen genomförs enligt ett ”knock-out”-system där två eller tre ryttare turas om att rida en häst, de bästa ryttarna på respektive häst går vidare till nästa omgång där svårighetsgraden höjs ytterligare och ryttarna som gått vidare lottas till nya hästar. Om det inte vore utmanande nog att tävla en häst man aldrig suttit på så är framridningstiden endast några minuter, samt max två språng på hinder i hoppningen. Nivån i hoppning, som är stilbedömd, är på 80-100 cm och är i dressyr på LB- till Msv C-nivå.

2021 går stapeln av i Uppsala 10-12 augusti.

LARK vill stolt presentera en helt ny form av tävling på häst: Ovvemästerskapen.

Regler

I lag om två kommer en kombinerad dressyr och hoppbana ridas, därefter följt av en hinderbana, riddelen kommer att bedömas på stil och hinderbanan bedöms på tid. Båda lagmedlemmarnas resultat slås ihop, sedan kommer dessa omvandlas till poäng. Poängen för ridningen och hinderbanan kommer att väga lika mycket.

Del 1: Vi har skapat ett dressyrprogram, där det ingår några hopphinder. Denna del ska göras till häst.

Del 2: Vi har skapat en hinderbana som ska genomföras på kortast tid. Denna del görs utan häst.

Klädsel

Vid ridning ska ridkläder bäras, första momentet i hinderbanan kommer dock vara att ta på sig sin ovve, så glöm inte denna hemma! Är man ettan och ännu inte köpt in en ovve kommer vi lösa så att det finns ovvar att låna.

Hoppas vi ses där, och glöm inte att ta med ovven!

Tänk på att för att kunna delta måste du som lägsta nivå kunna rida en 70 cm bana i galopp.

Läs mer om Off the Horse 2.0

Nu är det dax igen! Vi kör en andra omgång av Off the horse! Denna gången blir det hela 9 pass som kommer ligga på tisdagar kl. 20.00 i Campushallens lokaler på Campus Valla.
Första passet är redan nu på tisdag. Till detta passet krävs ingen anmälan utan alla som vill får komma – och gissa vad? Första passet är helt gratis att gå på! Så vill ni testa på att träna i LARKs alldeles egen träningsgrupp på Campushallen kila dit på tisdag och kolla in!
 
Träningspassen forsätter sedan veckan efter och då blir det träning som heter duga!
För att delta måste man vara medlem i LARK, det blir ni enklast genom att följa denna länken: https://www.lark.nu/product/lark-medlemskap/
 
Kostanden för att delta är 200 kr. Betalningsinformation får man i samband med anmälan.
 
Anmälan görs i följande google formulär: http://offthehorse.lark.nu
 
Vid frågor: Kontakta ordförande Emilia Edman, ordf@lark.nu

Vill du komma igång med träningen? Vill du stärka dig själv som ryttare men har ingen möjlighet att rida?

LARK har tillsammans med Campushallen skapat ett träningspass som är speciellt framtagen för dig som ryttare.

Passen kommer att följa olika teman:

  • Balans
  • Rörlighet
  • Styrka
  • Kondition

Kom och träna med LARK!

Vi försöker anordna så många olika aktiviteter som möjligt för våra medlemmar, att träffa andra hästintresserade studenter sätter guldkant på vilken dag som helst.

Håll utkik i aktivitetskalendern och på vår facebooksida efter event!

Övriga aktiviteter vi planerar:

  • Pub-, Spel- och Quizkväll
  • Se på film, samt hästtävlingar ihop

​​Har du något förslag på en aktivitet? Maila förslag till aktivitet@lark.nu

september 2023

mån tis ons tor fre lör sön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30