Håll koll på vilka aktiviteter vi arrangerar i i kalendern nedan.
Vissa aktiviteter är återkommande och dessa kan du läsa mer om på respektive sida, klicka på knapparna i listan till vänster.

För de flesta aktiviteter krävs det att du är medlem i LARK, vilket du kan bli här!

Läs mer om ridlektioner på Smedstad Ridspportcenter

Nu är det dags att anmäla sig till vårens ridlektioner på Smedstad Ridsportcenter. Både tisdagsgruppen och fredagsgruppen kommer ligga kvar på samma tider, tisdagar kl.16.30 och fredagar kl.16.00. Varje lektion är 60 minuter lång.

Priset för att rida i våra grupper är 272kr per lektion. Det tillkommer en kostnad för medlemskap i LARK och LFK, 100kr respektive 350kr. Anmäl dig till vårens ridlektioner genom att fylla i formuläret: https://ridlektion.LARK.nu

De förkunskaper som krävs för att rida i våra ridgrupper är att man ska kunna rida felfritt i skritt, trav och galopp, man ska dessutom kunna hoppa ett hinder på 70 cm. Det är först till kvarn som gäller och du kommer få ett bekräftelsemail om du fått en plats eller inte.

Ridlektionerna drar igång efter tenta-P v.04, 22a januari respektive 25e januari. Lektionerna sträcker sig fram till v.21.

Tillsammans med Valla ponnyklubb och Smedstad Ridsportcenter i Linköping erbjuder vi ridlektioner för våra medlemmar.

Valla Ponnyklubb ligger precis intill campus Valla. Ridlektionerna  kostar 210 kr/gång och det tillkommer en medlemsavgift på 305 kronor. Kontakta Valla för mer information om lediga lektionsplatser och hitta en grupp på en nivå som passar dig.

I samarbete med Smedstad Ridsportcenter erbjuder vi våra medlemmar en helt egna grupper på tisdagar kl 16.30 och fredagar kl 16.00. För dessa lektioner krävs det att man kan hantera hästen i skritt, trav och galopp och dessutom förstår åtminstone grundläggande svenska.

Här anmäler man sig per termin, 16 lektioner á 272 kronor, med möjligheten att dela dessa pass med någon annan och på så sätt rida 8 gånger under hösten.
Det är inte möjligt att rida samtidigt som personen man delar med, men så långt det är möjligt parar vi ihop folk som inte känner varandra för att möjliggöra att exempelvis två vänner kan rida samtidigt. Om man blir sjuk eller inte kan närvara på sin lektion finns möjligheten att rida igen i en annan grupp på ridskolan.
Det tillkommer också kostnad för medlemskap i LARK och LFK. 80 kr respektive 350 kr.

Har du några frågor eller vill göra en bindande anmälan, skicka iväg ett mail till ridlektion@lark.nu

Maila ridlektion@lark.nu
Under hösten bjuder Valla Ponnyklubb in LARK-medlemmar till en spännande hubertusjakt! Hubertusjakt är en hästtävling som hålls årligen runt St Hubertus dag. Enligt tradition jagar ryttarna en rävsvans, som oftast fästs på ryttaren längst fram, runt en förutbestämd bana med ett antal hinder. Banan går genom skogen och över fälten, och bjuder på en ritt i full fart!

Ponnys och hästar lånas ifrån Valla Ponnyklubb och ritten leds av ridlärare genom Valla skogen. Du som ryttare bör kunna hantera hästen i alla gångarter, då större delen av ritten går i trav och galopp.

Hubertusjakten avslutas ofta med jaktsittning (eller efter-jakt-sittning).

Vill du bli LARKs klubbmästare i dressyr eller hoppning? Eller vill du bara ha en rolig aktivitetsdag med hästvänner?

LARKs klubbmästerskap rids i dressyr och hoppning. Tävlingen genomförs på lånade hästar med KnockOut-system, precis som på Student SM. Tre ryttare möts på samma häst där den med bäst procent i dressyren respektive högst inverkanspoäng i hoppningen går vidare till nästa omgång.

Dressyren börjar på LC-nivå och första rundan i hoppningen rids över 60cm. Tävlingen kommer ridas i två eller tre omgångar beroende på antalet starter och svårighetsgraden ökar med varje omgång.

Vill du bli LARKs klubbmästare i dressyr eller hoppning? Eller vill du bara ha en rolig aktivitetsdag med hästvänner?

LARKs klubbmästerskap rids i dressyr och hoppning. Tävlingen genomförs på lånade hästar med KnockOut-system, precis som på Student SM. Tre ryttare möts på samma häst där den med bäst procent i dressyren respektive högst inverkanspoäng i hoppningen går vidare till nästa omgång.

Dressyren börjar på LC-nivå och första rundan i hoppningen rids över 60cm. Tävlingen kommer ridas i två eller tre omgångar beroende på antalet starter och svårighetsgraden ökar med varje omgång.

En helt nu form av tävling på häst vill LARK stolt presentera Ovvemästerskapen.

 

Regler

I lag om två och två, kommer en kombinerad dressyr och hoppbana ridas därefter följt av en hinderbana, riddelen kommar att bedömas på stil och hinderbanan bedöms på tid. Båda lagmedlemmarnas påäng slås ihop. Sedan kommer dessa två delarsresultat omvandlas till poäng. Både riddelen och hinderbanadelen kommer att väga lika mycket.

Del 1: Vi har skapa ett dressyrprogram, där det ingår några hopphinder. Denna del ska göra med häst.

Del 2: Vi har skapat en hinderbana där ni ska genomföra den på kortast tid. Denna del görs utan häst.

 

Klädsel

Vid ridning ska ridkläder bäras, första momentet i hinderbanan kommer dock vara att ta på sig sin ovve så glöm inte denna hemma! Är man ettan och ännu inte köpt in en ovve kommer vi lösa att det finns ovvar att låna.

 

Hoppas vi ses där, och glöm inte att ta med ovven!

OBS!! Tänk på att för att kunna delta måste du som lägsta nivå kunna rida en 70 cm bana i galopp.

Läs mer om Off the Horse 2.0

Nu är det dax igen! Vi kör en andra omgång av Off the horse! Denna gången blir det hela 9 pass som kommer ligga på tisdagar kl. 20.00 i Campushallens lokaler på Campus Valla.
Första passet är redan nu på tisdag. Till detta passet krävs ingen anmälan utan alla som vill får komma – och gissa vad? Första passet är helt gratis att gå på! Så vill ni testa på att träna i LARKs alldeles egen träningsgrupp på Campushallen kila dit på tisdag och kolla in!
 
Träningspassen forsätter sedan veckan efter och då blir det träning som heter duga!
För att delta måste man vara medlem i LARK, det blir ni enklast genom att följa denna länken: https://www.lark.nu/product/lark-medlemskap/
 
Kostanden för att delta är 200 kr. Betalningsinformation får man i samband med anmälan.
 
Anmälan görs i följande google formulär: http://offthehorse.lark.nu
 
Vid frågor: Kontakta ordförande Emilia Edman, ordf@lark.nu

Vill du komma igång med träningen? Vill du stärka dig själv som ryttare men har ingen möjlighet att rida?
LARK löser!

LARK har skapat tillsammans med Campushallen ett träningspass som är speciellt framtagen för dig som ryttare.

Passen kommer att följa olika teman:

  • Balans
  • Rörlighet
  • Styrka
  • Kondition

Utöver passen kommer man också få ett inlogg till programmet Exorlive. Där kommer man kunna logga sin framgång men dessutom kommer alla passen läggas in här så du själv kan göra övningarna hemma! Bra va?

Träningarna kommer äga rum i campushallens lokaler. Här finns även omklädningsrum och duschar.

Kom och träna med LARK!

Under höstterminen brukar LARK tillsammans med Fattiggårdens Hästnöje anordna ett tillfälle med uteritt på shirehästar.

Aktiviteten håller på i ungefär 1,5 timmar. Ridningen pågår i ungefär 1 timme och när vi ridit tillbaka till anläggningen avslutas dagen med lite fika och eftersnack.

Turridningen är inte inplanerad för höster 2018.
Håll utkik på hemsidan, i vår kalender och på Facebook för nästa tillfälle.

Vi försöker anordna så många olika aktiviteter som möjligt för våra medlemmar, att träffa andra hästintresserade studenter sätter guldkant på vilken dag som helst.
Håll utkik i aktivitetskalendern och på vår facebooksida efter event så som pubkvällar, spelkvällar och andra aktiviteter, alla mer eller mindre anknutna till hästar.

Övriga aktiviteter vi planerar:

  • Pub-, Spel- och Quizkväll
  • Resa till Elmia Scandinavian Horse show
  • Se på film, samt hästtävlingar ihop

​​Har du någon förslag på en aktivitet? Maila förslag till aktivitet@lark.nu

May 2019

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  • Pubkväll med LARK Angels
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31